Dit project is uitgevoerd in samenwerking met partners van Internova

Met het grootste jeansassortiment van Europa is De Rode Winkel dé jeans-hotspot van Utrecht. De winkel heeft een eigen identiteit, waar je een totaal-experience beleeft. Zo vind je er niet alleen kleding, maar ook een expositieruimte, terras en een bar.

DeRodewinkel-1.jpg

Industriële look voor De Rode Winkel

Het kiezen van de juiste jeans is niet altijd even gemakkelijk. Een fijne omgeving met goede verlichting voor kleurechtheid is daarom heel belangrijk. Voor De Rode Winkel is er een 3D-plan uitgewerkt, waarbij beleving en productpresentatie de kern vormen.

Om de gewenste industriële look te creëren, is er gekozen voor een combinatie van inbouwspots en railspots. De Philips LED-modules zorgen voor een nieuwe kleurdiepte en creëren een levendige beleving van kleding. Sinds de verbouwing met nieuwe verlichting is De Rode Winkel nu nummer één in de verkoop van jeans in de regio.

Custom-made armaturen voor Thom Broekman

Tegenover De Rode Winkel is herenmode en kostuumspecialist Thom Broekman gevestigd. Dankzij jarenlange ervaring weten ze wat je nodig hebt om perfect gekleed op pad te gaan, van maatwerk tot athleisure.

Na de succesvolle transformatie van De Rode Winkel, mocht Internova ook het pand van Thom Broekman voorzien van verlichting. Hier lag een uitdaging in de formaten van de spots. In verband met bestaande gaten in het plafond zijn er custom-made armaturen geproduceerd met als basis de Moon Retail spots. Daarnaast is er gekozen voor de rechthoekige reflector van de Vela Tracklight om de gehele jeanswand gelijkmatig te verlichten. Voor Thom Broekman zijn er, onder andere in de etalage, verschillende tests uitgevoerd. Hiermee zijn de juiste bundelbreedtes en lichtsterktes bepaald.

DeRodewinkel-4.jpg
DeRodewinkel-7.jpg

Via onze architect zijn we in contact gekomen met Internova. Op basis van het design, maar ook met het oog op duurzaamheid waren zij de beste partij voor ons. Na het succesvolle verloop van De Rode Winkel, wordt ook de verlichting van Thom Broekman onder handen genomen. Dit project is nog in volle gang, maar we vertrouwen zeker weer op de kennis en kunde van Internova. Hier werken dan ook échte professionals op het gebied van functionele verlichting.”

 

- Tom Broekman, Owner Thom Broekman - De Rode Winkel